Ga naar de inhoud

Toegankelijkheid regelen? Doe het top-down én bottom-up!

Door Job Pantjes van Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

Bij het ministerie van I&W maken ze echt stappen in digitale toegankelijkheid. Het Adviesteam Digitale Toegankelijkheid stelt met de verschillende directies verbeterplannen op en met de site-eigenaren inventariseren zij de sites en de stappen naar toegankelijkheid. Een combinatie van top-down en bottom-up. Van praten en doen. En het werkt.

Presentatie

Job gebruikte geen slides bij de presentatie.

Canvasaanpak

Aan de hand van een speciaal ontwikkelde canvasaanpak neemt Job je mee in de route naar een digitaal toegankelijker ministerie van I&W. Met deze canvasaanpak neemt het projectteam op een interactieve wijze de verantwoordelijken van de directies (afdelingen) binnen de organisatie mee in het toegankelijk, veilig en herkenbaar maken van hun eigen websites. Van bestuurders tot website-eigenaren.

Bij deze canvasaanpak gebruiken ze voorbeelden, bewustwording en een duidelijke focus. Op die manier is in 2 uur duidelijk waar een afdeling staat en wat er moet gebeuren. Elke afdeling ontvangt naderhand een verbeterplan op maat. Vanuit het project zijn daarbij diverse ondersteunende middelen ontwikkeld, en er staat een team van experts klaar om directies en site-eigenaren te adviseren en te ondersteunen.

Job Pantjes

Portretfoto van Job Pantjes
Job houdt van opgave gerichte en complexe vraagstukken. Dit doet hij vanuit verschillende rollen als programma- en projectmanager of als adviseur. Hij begeleidt de afgelopen jaren de implementatie van digitale toegankelijkheid en de verplichte richtlijnen van de websites bij het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.