Ga naar de inhoud

De laatste gemeentesite Simon Besters

Gemeentes, maar vrijwel alle organisaties, denken nog steeds in het lanceren van nieuwe sites. Ten onrechte, vindt Simon Besters. Hij beargumenteerde waarom wij moeten denken in termen van continue verbetering. Er komt nooit meer een nieuwe site, maar je kunt wel vandaag beginnen om je website te verbeteren.

Presentatie

Sheets: presentatie-simon-besters.pdf (6,5 MB)

Volledig transcript

Geen big bang, maar continue verbetering

Mensen die in de software-ontwikkeling werken, begrijpen het als geen ander: een website ontwikkel je het beste in kleine stapjes. Toch zijn er nog legio organisaties die een deadline vaststellen voor de nieuwe site en een heel feest rond de live-datum organiseren.

Maar vaak gaat er iets mis, want de ontwikkeling van een website is niet te plannen. De truc is juist om de website een klein beetje aan te passen, die aanpassing live te zetten, te kijken of alles werkt en om vervolgens weer deze ontwikkelcyclus te doorlopen. Zo werk je via kleine, effectieve stappen aan een betere website.

Over Simon Besters

Simon is als webadviseur al meer dan 10 jaar een bekende voor veel gemeenten. Hij stond aan de wieg van de 1e toptakensites, zoals die van Goirle en Best. Hij begeleidt veel overheden naar een betere online dienstverlening.

Simon werkt samen met Wiep Hamstra in de Staat van het Web.

Simon Besters tijdens presentatie op het NCDT 2018