Ga naar de inhoud

Websites en apps van niet-overheden moeten bruikbaar zijn voor mensen met een beperking Ineke Boerefijn

Websites en apps van niet-overheden die goederen en diensten online aanbieden, moeten toegankelijk zijn voor mensen met een beperking. Daartoe verplichten het VN-verdrag handicap en de Wet gelijke behandeling op grond van handicap en chronische ziekte (WGBH/CZ). Workshop door Ineke Boerefijn van het College voor de Rechten van de Mens.

Presentatie

presentatie-ineke-ncdt-2018-vn-verdrag.pdf (180 kB)

Verplichting voor niet-overheden

Tot nu toe was het beeld dat vooral overheden hun digitale content toegankelijk moeten maken. Maar die verplichting geldt sinds 2016 ook voor het bedrijfsleven en andere niet-overheden, op basis van het VN-verdrag handicap en de WGBH/CZ. Ineke legde uit wat beide betekenen voor bedrijven en organisaties.

Over Ineke Boerefijn

Ineke is verbonden aan het College voor de Rechten van de Mens en heeft zich verdiept in de digitale rechten van burgers. Het College is bij wet ingesteld. Het is een onafhankelijke organisatie die toezicht houdt op de naleving van mensenrechten in Nederland. Burgers kunnen bij het College een klacht indienen over de WGBH/CZ. Het College heeft een speciale rol gekregen om toezicht te houden op het VN-verdrag handicap.

Ineke Boerefijn op het NCDT 2018