Ga naar de inhoud

Praktische webstatistieken voor webredacties - Toon Vuursteen Toon Vuursteen

Ieder webanalyticspakket toont een overkill aan rapporten en metrics. Toon Vuursteen nam je mee in de selectie van de juiste metrics voor het optimaliseren van de online customer journey. En verzorgde hij een praktisch denkraam en direct toepasbare tips en tricks.

Presentatie

praktische-webstatistieken-ncdt-2019.pdf (2,3 MB)

Praktische webstatistieken

Pakketten zoals Google Analytics en Matomo (Piwik) bieden een grote rijkdom aan statistieken, maar ze zijn niet allemaal even bruikbaar en de juiste metrics vinden is niet makkelijk. Toon start bij de bezoeker en kijkt welke statistieken echt iets zeggen over de taakuitvoering en de intentie van de bezoeker. Zo is het op een navigatiepagina interessant of deze bezoekers echt verder helpt. Of komen ze steeds weer terug op deze pagina? En is op een contentpagina belangrijk om te weten of de bezoeker de hele pagina heeft gelezen of de call-to-action-knop heeft gebruikt. En wil je weten hoe de toptaken op de homepage gebruikt worden? Ook kijkt hij naar de statistieken voor het meten van formulieren, zoals het instellen van funnels.

Over Toon Vuursteen

Toon is senior webanalist bij De Rechtspraak en werkt als docent bij de Hogeschool van Leiden. Bij The Internet Academy verzorgt hij de trainingen Praktische webstatistieken voor webredacties en Matomo/Piwik.

Toon Vuursteen op het NCDT 2019