Ga naar de inhoud

20 jaar worstelen met digitale toegankelijkheid: wat hebben we geleerd? Wiep Hamstra, Michiel Duijsings

Hoe kan het dat we al sinds begin deze eeuw worstelen met het vraagstuk van digitale toegankelijkheid? Wiep en Michiel delen graag met jullie hun inzichten die ze in de afgelopen 20 jaar hebben opgedaan.

Presentatie

10-inzichten-20-jaar-digitale-toegankelijkheid-ncdt-2022.pdf (3 MB)

Inhoud presentatie

Waarom is het zo moeilijk een digitaal team met doorzettingsmacht van de grond te krijgen? Hoe kan het dat we steeds met open ogen in dezelfde digitale valkuilen lopen? 

In hun zoektocht naar de antwoorden op deze vragen hebben Wiep en Michiel in de afgelopen 20 jaar zowel in theorie als praktijk veel geleerd; zij delen deze ervaringen en inzichten graag met ons. Deze gaan over:

Over Wiep

Wiep Hamstra is contentstrateeg en digital governance specialist. Ze werkt voor bedrijfsleven, overheden (ministeries, provincies, gemeenten, zbo’s) en andere publieke organisaties. Ze heeft een achtergrond in communicatiewetenschap en organisatiepsychologie.

Ze schreef Het geheim van de Overheidswebsite, het boek dat door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in 2011 onder alle gemeenten als standaardwerk is verspreid.

Wiep op LinkedIn

Over Michiel Duijsings

Michiel is een ervaren onlinestrateeg die als geen ander in staat is om een concrete vertaling te maken van complexe situaties naar toepasbare online oplossingen. Hij werkt al jaren als adviseur voor gemeenten, overheden, vrijwilligersorganisaties en diverse commerciële partijen in het online domein. Samen met Wiep runde Michiel het team webcare voor de ziekenhuizen in Groningen ten tijde van de coronacrisis in voorjaar 2020. Ook verzorgt hij met Wiep verschillende trainingen bij The Internet Academy.

Michiel op LinkedIn