Ga naar de inhoud

Wat betekent de European Accessibility Act echt voor organisaties? Ron Beenen

Wat gaat de European Accessibility Act (EAA) in de praktijk betekenen voor bedrijven, zoals webwinkels, banken en IT-leveranciers? Maar ook voor overheden, scholen en de zorg? Brainstormend met het publiek gaat Ron Beenen op zoek naar de mogelijke gevolgen voor ons.

Presentatie

eaa-in-de-praktijk-ncdt-2022.pdf (4 MB)

Inhoud presentatie

In aansluiting op de presentatie van Wouter in de ochtend, gaat Ron met ons dieper in op de mogelijke gevolgen van de invoering van de Europese Toegankelijkheidsakte. Via de Implementatiewet komen er tal van aanpassingen in wetgeving. Dat websites toegankelijk moeten zijn is duidelijk. Maar waar moeten organisaties nu nog meer aan denken?  Aan het koffieapparaat op kantoor? Aan narrow casting bij de balie? Of aan de parkeermeters langs de straten? Aan kantoorsoftware?

We hebben verschillende organisaties gevraagd hoe zij de toekomst hiervan inschatten en waar zij hun producten en diensten gaan aanpassen. Met deze casuïstiek als leidraad gaan we samen proberen een idee te krijgen van de impact van de akte. De uitkomst publiceren we hier na het congres en het kan zo een handige checklist vormen voor elke organisatie die zich wil voorbereiden op 2025.

Over Ron Beenen

Ron is Director of Business Development Europe bij Deque Systems. Deque is wereldwijde speler op het gebied van digitale toegankelijkheid. Ron heeft meer dan 15 jaar ervaring in digitale toegankelijkheid en inclusief ontwerp.

In zijn vrije tijd is Ron een enthousiast fotograaf, vooral de muziekfoto's zijn de moeite waard om te bekijken!

Ron op Linkedin