Ga naar de inhoud

EPUB: hét alternatief voor pdf Hans Beerens

EPUB is het veel besproken alternatief voor pdf. Vanuit Word maak je eenvoudig een EPUB die iedereen kan lezen op zijn computer of mobiel. Hans Beerens geldt in Nederland als een van de specialisten op het gebied van EPUB en vertelt wat je moet doen om toegankelijke EPUB's te maken.

Presentatie

epub-ncdt-2022.pdf (3 MB)

Inhoud presentatie

EPUB bestaat al enige tijd, maar is toch voor velen een nog redelijk onbekend formaat. Dat gaat de komende jaren veranderen. Veel documenten die nu nog in pdf worden gepubliceerd zullen vervangen worden door EPUB. Hans Beerens (Dedicon) gaat ons inwijden in deze nieuwe wereld.

In grote lijnen bespreekt Hans de volgende onderwerpen:

Over Hans Beerens

Hans is expert op het gebied van toegankelijkheid, gebruiksvriendelijkheid en productverbetering. Bij Dedicon werkt hij als Manager Toegankelijkheid en als Product Manager. 

En die functies liggen dichter bij elkaar dan het lijkt. Want uiteindelijk gaat het erom dat iedereen informatie kan waarnemen, bedienen en gebruiken op de manier die bij hem/haar past. Daar hebben niet alleen mensen met een beperking baat bij, maar iedereen profiteert. Daarvoor wil hij verbeteren, veranderen en vernieuwen. En dat leidt tot kwalitatieve producten en betere communicatie. 

In zijn vrije tijd laat Hans zijn stem ook horen: hij speelt gitaar en zingt. Meerstemmig uiteraard, want hij houdt van samenwerken en is een teamspeler.

Hans op Linkedin

Hans Beerens op het NCDT 2022