Ga naar de inhoud

WCAG 2.2 en WCAG 3.0 Jake Abma

WCAG 2.2 verschijnt binnenkort. Jake bespreekt de nieuwe succescriteria en de impact die ze hebben voor websites. Maar er zijn ook al plannen voor WCAG 3.0. Ook die komen in zijn presentatie aan bod.  

Presentatie

wcag22-wcag3-ncdt-2022.pdf (2 MB)

Inhoud presentatie

Mogelijk nog dit jaar vervangt het W3C de huidige WCAG 2.1-richtlijnen door de nieuwe versie, WCAG 2.2. Met deze nieuwe versie komen er 8 nieuwe succescriteria bij op het niveau A en AA. Jake Abma bespreekt ze een voor een en legt met duidelijke voorbeelden uit hoe we deze kunnen toepassen.

Het W3C werkt zelfs aan een nog nieuwere versie, WCAG 3.0. Het zal nog wel een paar jaar duren voordat deze de nieuwe norm wordt, maar de grote lijnen zijn al zichtbaar. Versie 3.0 gaat vooral antwoorden geven op de toegankelijkheidsvraagstukken van nieuwe technologie, zoals mobiel, draagbare devices en andere Internet of Things-technologie. Denk aan de thermostaat die je op afstand kunt bedienen of de beveiligingscamera. Zelfs de toegankelijkheidsuitdagingen die Virtual Reality en Augmented Reality bieden komen aan bod in WCAG 3.0. Jake neemt je in vogelvlucht mee in de criteria van deze nieuwe versie.

Over Jake

Jake geeft bij ING leiding aan het Accessibility Squad. In deze rol stuurt hij een team met toegankelijkheidsexperts aan. Die experts zorgen ervoor dat alle teams de standaarden voor een toegankelijke website toepassen. 

Daarnaast is Jake lid van de Accessibility Guidelines Working Group van het W3C.

Jake op LinkedIn