Ga naar de inhoud

Zelf aan de slag met de gratis screenreader NVDA Larissa Klaassen

Zelf je website testen met een screenreader is best ingewikkeld en met alleen een uitleg op YouTube red je het meestal niet. Niemand minder dan Larissa Klaassen legt uit hoe je met de screenreader NVDA zelf je website en pdf-documenten kunt testen.

Presentatie

aan-de-slag-met-nvda-ncdt-2002.pdf (2 MB)

Inhoud presentatie

De screenreader Non Visual Desktop Access (NVDA) is een gratis schermlezer, die je zelf kunt installeren op een Windows-computer. Daarmee kun je zelf je website testen of deze goed bruikbaar is met een screenreader.

Het werken met NVDA vraagt wel enige training, want alle acties werken natuurlijk alleen met het toetsenbord. Larissa neemt je stap voor stap mee in het gebruik van deze tool. Je hoeft geen laptop bij je te hebben.

Wil je je alvast verdiepen in NVDA, download NVDA en probeer het alvast. Een handige lijst met commando's vind je op NVDA Keyboard Shortcuts van Deque University.

Over Larissa Klaassen

Larissa is Accessibility expert bij de Hogeschool van Amsterdam en oprichter van de Stichting VIPSport. Zij ziet alleen nog licht en donker en is dus nagenoeg blind.

Sommigen zullen haar ook kennen van haar gouden medaille bij de Paralympische Spelen van 2020 in Tokyo. Wil je meer weten over Larissa, dan is er zelfs een echte Wikipedia-pagina voor je! 

Larissa op Linkedin