Ga naar de inhoud

Voldoen aan WCAG met je oude site of app: onzinnig of haalbaar? Roel Van Gils

Hoe ga je om met de ontoegankelijkheid van oude websites en applicaties? Als je de nieuwe EU-richtlijn strikt interpreteert, moeten ook deze oldtimers op de schop. Maar is het de investering wel waard? Zijn er shortcuts die je als beheerder kunt nemen?

Presentatie

voldoen-aan-wcag-met-je-oude-site-of-app-ncdt-2023.pdf (3,2 MB)
(Deze pdf voldoet niet aan deĀ toegankelijkseisen.)

Over deze sessie

Een website van 6 jaar oud die niet toegankelijk is: is het het geld waard om deze nog toegankelijk te maken? In eerste instantie lijkt dit weggegooid geld, maar het kan zijn dat met wat eenvoudige aanpassingen de website al een stuk toegankelijker is. Roel vertelt aan de hand van enkele aansprekende voorbeelden dat aanpassen wel zinvol kan zijn. Bijkomend voordeel: de website is ook gelijk gebruiksvriendelijker en beter vindbaar in Google.

Belangrijk is om vooraf een goede inventarisatie te maken van de toegankelijkheidsproblemen, van de populariteit van de website en welke relatief eenvoudige aanpassingen al veel winst kunnen opleveren.

Over Roel Van Gils

Roel is een ervarenĀ Digital Accessibility Consultant. Al vanaf 2006 helpt hij organisaties om toegankelijke websites, apps en digitale diensten te bouwen.

In 2006 richtte hij met collega's AnySurfer op, een non-profit organisatie die streeft naar een meer toegankelijk internet voor iedereen. In 2018 startte hij met Eleven Ways, een 'Digital Accessibility Lab'. Dit bureau helpt teams om betere digitale producten te maken, met accessibility-by-design als uitgangspunt.

Hij is een Certified Web Accessibility Specialist (IAAP-WAS).

Roel op Linkedin

Roel Van Gils