Ga naar de inhoud

Core model: Create great content in collaboration Audun Rundberg

Hoe kun je het beste samenwerken om goede content te maken? Via content design, core model en pair writing, vertelde Audun Rundberg. Het resultaat: betere content en grotere tevredenheid bij de betrokkenen. Audun is een internationaal gerenommeerd spreker uit Noorwegen. (This talk was in English.)

Presentatie

Sheets: audun-core-model.pdf (2,1 MB)

Van lineaire workflow naar contentcreatie

Content wordt nu nog vaak gemaakt door de contentspecialist die deze doorstuurt naar de webredacteur. Die doet zijn magische trucje en stuurt het materiaal terug naar de contentspecialist voor akkoord. Maar deze lineaire workflow leidt vaak niet tot de optimale content voor de bezoeker van de site. Audun laat ons kennismaken met een aantal methoden om content in samenwerking met anderen te maken. Zo zorg je voor hogere kwaliteit en meer tevredenheid bij alle betrokkenen. Audun liet zien hoe organisaties dat aanpakken en wat contentcreatie heeft opgeleverd.

Over Audun

Audun Rundberg is contentstrateeg bij Netlife, een bureau voor internetconsultancy in Oslo, Norwegen. Audun is een ervaren journalist en werkte 6 jaar als webeditor, voordat hij bij Netlife ging werken.

Audun op LinkedIn

Audun Rundberg op het NCDT 2018