Ga naar de inhoud

Bouw zelf je remote usability-lab Auke Molendijk

Sinds corona weet iedereen wat remote werken is, maar ook een gebruikersonderzoek kan goed via Zoom of Teams. Zo bereik je ook juist de mensen met een beperking. Auke Molendijk laat zien met welke eenvoudige tools en gratis software je zelf een gebruikersobservatie uitvoert.

Presentatie

remote-usability-lab-ncdt-2022.pdf (1 MB)

Inhoud presentatie

Gebruikersobservatie kun je eenvoudig zelf doen met gratis software. Auke demonstreert hoe je dit zelf kunt opzetten met behulp van YouTube livestreaming en Open Broadcaster Software

Naast het leren kennen van deze software laat Auke ook zien hoe je dit kunt doen met remote testing. Met Zoom, Teams of een andere tool kun je de proefpersoon testen in zijn de eigen omgeving. Juist voor het testen van mensen met een beperking biedt dit veel mogelijkheden en voordelen. De deelnemers hoeven niet te reizen en kunnen met hun eigen aangepaste hardware en software deelnemen aan het gebruikersonderzoek.

Over Auke

Auke Molendijk is expert op het gebied van gebruikersonderzoek. Hij studeerde Bedrijfskunde aan de Universiteit van Groningen en is in 2007 cum laude afgestudeerd als Master Marketing Management. Hij heeft zijn eigen usability-bureau: Usably.

Auke op LinkedIn