Ga naar de inhoud

Ook social media kunnen toegankelijk Marjolein Hüsken

We communiceren als organisatie wat af op Facebook, Instagram, Twitter en YouTube. Toegankelijkheid wordt dan vaak vergeten of afgeserveerd als te moeilijk en niet verplicht. Marjolein Hüsken legt uit dat we social media ook toegankelijk kunnen maken voor mensen met een beperking. Het zijn relatief eenvoudige aanpassingen die iedereen kan doen.

Presentatie

social-media-toegankelijk-ncdt-2022.pdf (14 MB)

Inhoud presentatie

Social media zijn soms een beetje het vergeten kindje bij digitale toegankelijkheid. En dat is jammer, want ook deze media kun je toegankelijk maken.

Marjolein Hüsken (Internet Academy) laat zien dat bij het gebruik van tekst, beeld en video er op verschillende onderwerpen gewerkt kan worden aan toegankelijkheid. Denk bijvoorbeeld aan alt-teksten bij afbeeldingen, contrast in afbeeldingen, toegankelijk maken van video en het maken van toegankelijke teksten.

Ook kijkt zij naar de manieren waarop je alternatieven kunt inzetten voor ontoegankelijke webcontent. Tot slot bespreekt ze samen met jullie welke strategie je kunt gebruiken om social media toegankelijk in te zetten.

Over Marjolein Hüsken

Marjolein is UX-onderzoeker en specialist digitale toegankelijkheid. Ze werkt bij The Internet Academy als adviseur en trainer. 

Marjolein op Linkedin