Ga naar de inhoud

Webstatistieken en het FTG-model in de praktijk bij gemeente Amsterdam en RVO Toon Vuursteen

Om webstatistieken effectief te kunnen gebruiken, heeft Toon Vuursteen het FTG-model (Functie-Taak-Gedrag) ontwikkeld. Aan de hand van de implementaties bij de gemeente Amsterdam en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) vertelt Toon hoe dit nu werkt.

Presentatie

webanalytics-ftg-model-ncdt-2022 (3,5 MB)

Inhoud presentatie

De meeste webstatistieken zijn grotendeels nutteloos. Ze helpen ons niet met basisvragen zoals ‘Helpt deze pagina onze bezoekers echt?'. Toon Vuursteen ontwikkelde het Functie-Taak-Gedragsmodel (FTG-model), waarmee het wel mogelijk is om tot zinvolle statistieken te komen.

De gemeente Amsterdam en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) gebruiken het model voor hun webanalyse. Toon vertelt samen met hen over hoe je dit model succesvol kunt inzetten.

Over Toon Vuursteen

Toon is een ervaren webanalist met meer dan 15 jaar ervaring in profit en non-profit-organisaties. Hij werkt momenteel vanuit zijn eigen bureau FTG Consultancy & Projecten. Naast adviseur is hij ook trainer. Bij The Internet Academy verzorgt hij de training Praktische webstatistieken voor webredacties.

Toon op LinkedIn

Toon Vuursteen op het Nationaal Congres Digitale Toegankelijkheid 2019