Ga naar de inhoud

Testen met screenreader preview in PAC 2021 Iacobien Riezebosch

In deze dubbele sessies (ronde 3 en 4) bespreekt Iacobien Riezebosch de PDF Accessibilty Checker (PAC), een handige tool om pdf’s te controleren op toegankelijkheid. Daarnaast bespreekt zij de norm PDF/UA-1, een alternatief dat voor het toetsen van pdf geschikter lijkt dan WCAG.

Presentatie

testen-met-screenreader-preview-in-pac-2021.pdf (2,8 MB)

Over deze sessie

De PDF Accessibilty Checker (PAC) is een handige gratis tool, maar de resultaten zijn niet altijd makkelijk te vertalen naar de aanpassingen die in de pdf nodig zijn. Iacobien laat zien hoe je de resultaten van PAC kunt interpreteren.

Ook neemt zij ons mee in de norm PDF/UA-1, een alternatief dat voor het toetsen van pdf geschikter lijkt dan WCAG. Maar PDF/UA-1 lijkt ook iets strenger dan WCAG. Hoe kunnen we daar het beste mee omgaan?

Over Iacobien Riezebosch

Iacobien is al jaren een autoriteit in Nederland op het gebied van digitale toegankelijkheid. Ze was projectleider van diverse toegankelijkheidsprojecten bij grote overheidsorganisaties en schreef verschillende artikelen over toegankelijkheid. Ook is Iacobien mede-eigenaar van Firm Ground

Iacobien Riezebosch